تعمیر شارژر لپ تاپ

مدار شارژر لپ تاپ نسبتا پیچیده است و عیب یابی و تعمیر آن کار آسانی نیست. همینطور به خاطر کاهش ابعاد شارژر قطعات به صورت فشرده بر روی برد شارژر قرار می‌گیرند و این فشردگی تعمیر آن را سخت‌تر هم می‌کند، پس اگر دانش کافی در زمینه الکترونیک ندارید بهتر است از تعمیرکاران حرفه‌ای کمک بگیرید. ولی اگر مشکل جزئی است (مانند خرابی سیم شارژر) و دانش کافی دارید با ما همراه باشید.

باز کردن شارژر لپ تاپ

دو بخش بیرونی شارژر لپ تاپ متاسفانه با استفاده از چسب به هم چسبانده می‌شود و به همین دلیل باز کردن سالم آن کار آسانی نیست. حتی تعمیرکاران هم معمولا نمی‌توانند بدون صدمه، شارژر را باز کنند.

اگر با پیچ گوشتی بخواهید شارژر را باز کنید احتمالا لبه داخلی دو قطعه خواهد شکست. پس مراقب باشید که ضربه زیادی وارد نکنید. بهترین کار این است که چسب این بخش را ضعیف کنید که برای این کار می‌توانید از تینر فوری (یا اسپری حلال چسب) استفاده کنید. تینر فوری را با استفاده از به تمام بخش‌های لبه اتصال دو قطعه بیرونی بزنید و یک تا دو دقیقه صبر کنید و دوباره این کار را تکرار کنید. پس از آن با لبه پیچ گوشتی سعی کنید بدنه شارژر را باز کنید.

خرابی سیم شارژر لپ تاپ

اگر دائم لپ تاپ را جابجا کنید، به مرور سیم آن به خصوص در محل اتصال به شارژر و یا اتصال به لپ تاپ دچار مشکل خواهد شد. سیم لپ تاپ به صورت مجزا فروخته می‌شود و به راحتی می‌توانید آن را خریداری کنید. فقط به نوشته‌های روی سیم توجه کنید، بجز نوع پورت (سوکت) اتصال باید به طول سیم و قطر آن توجه کنید. برخی کابل‌های یدکی طول کوتاهی دارند و ممکن است دچار مشکل شوید، پس به طول سیم توجه کنید.

ولی مهمتر از طول سیم قطر مس سیم انتقال برق است که معمولا به صورت استاندارد AWG (American wire gauge) روی کابل شارژر نوشته می‌شود. در این استاندارد با بزرگتر شدن عدد قطر سیم کمتر می‌شود،  مثلا قطر سیم AWG 20 از قطر سیم AWG 19 کمتر است. پس سعی کنید سیم با همان شماره سیم اورجینال و طول مناسب خریداری کنید.

خرابی سیم شارژر لپ تاپ در محل اتصال به شارژر

خرابی خازن‌های مدار شارژر لپ تاپ

معمولا چند خازن الکترولیت در مدار شارژر لپ تاپ به کار می‌رود. یکی از رفتارهای خازن الکترولیت این است که به مرور خراب می‌شود و قسمت بالایی آن باد می‌کند. البته خازن با کیفیت بالا قطعا عمر بیشتری دارد ولی در نهایت خازن الکترولیت عمر مشخصی دارد و پس از آن خراب می‌شود.

چون خازنهای الکترولیت مدار شارژر استاندارد هستند، به راحتی در بازار پیدا شده و می‌توانید آنها را عوض کنید. هر خازنی که قسمت بالایی آن باد کرده باشد را عوض کنید.

خازن باد کرده شارژر لپ تاپ

سایر خرابی‌های شارژر لپ تاپ

با توجه به تعداد بالای قطعات الکترونیک موجود در داخل شارژر، ممکن است خرابی‌های بسیار متنوع دیگری بجز خرابی سیم و خازن اتفاق بیفتد. تست مدار و پیدا کردن ایراد آن یک کار تخصصی و حرفه‌ای است و بعتر است برای انجام آن از تعمیرکاران حرفه‌ای کمک بگیرید.

یک شارژر مک بوک و قطعات مختلف آن

منبع:

Youtube

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *