قویترین لپ تاپ

معمولا قویترین لپ تاپ‌ها دو گروه لپ تاپ‌های گیمینگ و مهندسی (ایستگاه کاری) هستند. البته این دو خانواده لپ تاپ برای دو حوزه مختلف طراحی می‌شوند و به همین دلیل در بخش‌های متفاوتی قدرتمند هستند و نمی‌توان آنها را به سادگی با هم مقایسه کرد.

مهمترین اختلاف لپ تاپ‌های گیمینگ و ایستگاه کاری در کارت گرافیک و CPU آنهاست، لپ تاپ‌های گیمینگ نیاز به CPU با بیشترین فرکانس و کارت گرافیک گیمینگ دارند، در حالی که لپ تاپ‌های ایستگاه کاری نیاز به CPU با تعداد هسته بیشتر و کارت گرافیک مخصوص مهندسی هستند.

لپ تاپ‌های گیمینگ برای به حداکثر ر ساندن تعداد فریم اجرای گیم‌ها طراحی می‌شوند و به همین دلیل نیاز به CPU با فرکانس کاری بالا و کارت گرافیک گیمینگ هستند. چون بسیاری از گیم‌های به خصوص قدیمی در عمل فقط از یک هسته CPU استفاده می‌کنند، فرکانس بالاتر تک هسته برای اجرای بهتر بازی‌ها مناسب‌تر از تعداد بیشتر هسته است. در حال حاضر در بخش گیمینگ، CPUهای اینتل با اختلاف کمی پیشتاز قدرت پردازشی هستند و AMD به خصوص در سالهای اخیر فاصله با اینتل را بسیار کمتر کرده است. در بخش کارت گرافیک نیز کارتهای انویدیا با اختلاف کمی برتر از AMD عمل کرده‌اند و فعلا AMD سعی دارد هم در کارت گرافیک و هم در CPU به رقبای خود برسد.

همچنین ظاهر این لپ تاپ‌ها نیز غیرعادی و متفاوت از ظاهر معمول لپ تاپ‌های بازار است، چون نیاز به خنک کاری زیادی دارند، بسیار بزرگتر و سنگین‌تر ساخته می‌شوند. برخی از این لپ تاپ‌ها نیاز به دو آداپتور برق دارند، چون کارتهای گرافیک بزرگ آنها توان بسیار بالایی مصرف می‌کند.

AMD چند سالی است که عالی عمل کرده و رقابت شدیدی در بازار CPU و کارت گرافیک ایجاد کرده است، این رقابت شدید باعث افزایش بسیار بالایی در قدرت پردازشی سیستم‌های گیمینگ در این چند سال شده است.

لپ تاپ‌های ایستگاه کاری برای مهندسین و طراحان حرفه‌ای ساخته می‌شوند که با نرم افزارهای گرافیکی و تحلیلی کار می‌کنند. این لپ تاپ‌ها نیاز به CPU با تعداد هسته بالا و کارت گرافیک مخصوص مهندسی هستند. اکثر نرم افزارهای مهندسی می‌توانند از تمام هسته‌های CPU به صورت موازی استفاده کنند و این قابلیت به آنها اجازه می‌دهد از تمام توان پردازشی CPUهای چند هسته‌ای استفاده کنند. به همین دلیل بهترین لپ تاپ‌های ایستگاه کاری معمولا مجهز به CPUهای زئون (یا Core i9) اینتل هستند.

به خاطر مصرف بالاتر توان در CPUهای AMD نسبت به اینتل و همینطور گرم شدن بیشتر آنها، تقریبا تمام لپ تاپ‌های ایستگاه کاری دارای پردازنده اینتل هستند، همچنین کارت گرافیکهای سری Quadro از برند انویدیا کارت گرافیک معمول این لپ تاپ‌ها هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *