بهترین مارک لپ تاپ
در این مطلب بهترین مارکهای لپ تاپ موجود در بازار با توجه به اطلاعات گردآوری شده در سال 2020، معرفی شدهاند. امتیاز دهی به این برندها هم بر اساس شرایط و خدمات آنها در بازار ایران انجام شده است. همچنین برندهایی مانند ریزر که در بازار ایران حضور ندارند و همینطور برندهایی که تنوع مدل بسیار کمی دارند (مانند شیائومی یا هوآوری)، در این ردهبندی وارد نشدهاند.
مقایسه یک برند با برند دیگر کار چندان آسانی نیست، چون هر برندی چندین گروه محصول با ویژگیهای بسیار متفاوت دارد که مقایسه همه آنها با تمام گروههای یک برند دیگر بسیار مشکل است. ولی با وجود این مشلات، سعی میکنیم یک مقایسه منطقی و عادلانه داشته باشیم بین برندهای لپ تاپ.
1. برند ASUS
برند ASUS به نسبت بسیاری از برندهای دیگر، یک تازه وارد در دنیای لپ تاپ است و هنوز سهم بازار جهانی بالایی ندارد (حدود 8%). البته ASUS تجربه و تکنولوژی بالایی در تولید قطعات و تجهیزات الکترونیک، مانند مادربورد دارد که به پیشرفت بخش لپ تاپ این شرکت هم کمک زیادی کرده است. در کل و با توجه به امتیازهای بخشهای مختلف جدول، برند ASUS بهترین برند لپ تاپ برای خرید در بازار ایران است.
لپ تاپهای ASUS از 40 امتیاز بررسی توسط کارشناسان جهانی، امتیاز 36 را کسب کرده که امتیاز بسیار خوبی است. در زمینه طراحی ASUS امتیاز کامل گرفته است که به لطف طراحی منحصر به فرد لپ تاپهای اکثرا سری ROG این شرکت است که فعلا قویترین در جهان برای گیمرها هستند. در مورد پشتیبانی ASUS بالاترین امتیاز را بین تمام برندهای لپ تاپ در بازار ایران دارد. گارانتی لپ تاپهای ASUS توسط خود این شرکت مدیریت و کنترل میشود و به همین دلیل با وجود اینکه همچنان با حالت ایده آل فاصله دارد ولی قطعا بهترین پشتیبانی در بازار است.
در سالهای اخیر ASUS نوآوری بسیار بالایی در بخش لپ تاپ خود داشته و لپ تاپهای خاص سری ROG این برند به خوبی نشان دهنده این نوآوری است. در زمینه ارزش خرید و امکان انتخاب نیز ASUS امتیاز بالایی دارد و تعداد نسبتا زیادی از مدلهای آن به خوبی در بازار ایران پیدا میشوند.
در مورد امتیاز خرابی برند ASUS امتیاز خوبی ندارد و با 10 امتیاز عملکرد نسبتا ضعیفی دارد، البته این آمار مربوط به آمار خرابی لپ تاپها در بازار آمریکای شمالی است.
2. برند Lenovo
در حال حاضر Lenovo بزرگترین تولید کننده کامپیوتر شخصی (PC و لپ تاپ) در جهان است. برند Lenovo در سال 2005 بخش کامپیوترهای شخصی برند قدیمی و عظیم IDM را خرید و به این صورت وارد بازار کامپیوترها شد، همچنین در سال 2017 بخش کامپیوترهای شخصی برند خوشنام Fujitsu را هم تصاحب کرد. در تولید لپ تاپ Lenovo دومین برند پر فروش جهان (با سهم حدود 19%) است و حدود 40 میلیون دستگاه لپ تاپ در سال تولید میکند.
Lenovo از 40 امتیاز بررسی کارشناسان 31 امتیاز گرفته که امتیاز پایینی است و در زمینه طراحی هم امتیاز نسبتا پایین 12 را گرفته است. البته این امتیاز کلی است و امتیاز طراحی سریهای ارزان قیمت Lenovo بالاتر از برند برتر بازار (ASUS) است. در زمینه پشتیبانی، گارانتی توسط شرکت مادر و اصلی وجود ندارد ولی شرکتهای واسطه نسبتا خوبی گارانتی محصولات Lenovo را انجام میدهند.
در زمینه نوآوری، محصولات Lenovo امتیاز نسبتا کمی دارند و اصولا لنوو بیشتر یک برند کلاسیک با طراحی ساده و زیبا است. در بخش ارزش خرید و امکان انتخاب، لنوو بیشترین امتیاز را میگیرد که به لطف قیمت رقابتی این لپ تاپها و تعداد بسیار زیاد مدلهای آنها است. در بخش خرابی لنوو امتیاز بسیار خوب 17 از 20 را میگیرد، اکثر لپ تاپهای لنوو خرابی کمی دارند و معمولا چند سال بدون دردسر کار میکنند.
3. برند HP
در حال حاضر برند HP با تولید حدود 60 میلیون دستگاه لپ تاپ، بزرگترین تولید کننده لپ تاپ در جهان است.
محصولات HP همیشه طراحیهای زیبایی داشتند و به همین دلیل امتیاز بالای 14 برای طراحی گرفتهاند. در بخش پشتیبانی متاسفانه پشتیبانی رسمی از محصولات این شرکت وجود ندارد ولی چند شرکت محصولات HP را گارانتی میکنند. در بخش امتیاز خرابی هم لپ تاپهای HP امتیاز نسبتا پایینی میگیرند.
4. برند Dell
در حال حاضر برند Dell با تولید حدود 35 میلیون دستگاه لپ تاپ، سومین تولید کننده بزرگ لپ تاپ در جهان است. محصولات دل تنوع بسیاری دارند و برخی سریهای شاخص آن مانند سری XPS جزء بهترین لپ تاپها هستند. متاسفانه حضور دل در بازار ایران نسبت به گذشته کمرنگ شده است ولی باز هم تعداد بسیار زیادی لپ تاپ دل که سالها قبل خریداری شدهاند، در حال کار برای به خصوص دانشجویان قدیمی هستند.
لپ تاپهای دل معمولا دارای طراحی ساده و کلاسیک هستند و به همین دلیل امتیاز معمولی در این بخش میگیرند، در زمینه بررسی توسط کارشناسان نیز امتیاز بسیار خوب 36 از 40 را گرفتهاند.
متاسفانه محصولات دل پشتیبانی چندان خوبی ندارند و به همین دلیل امتیاز پایینی در بخش پشتیبانی میگیرند. همچنین تعداد مدلهای زیادی از لپ تاپهای دل در بازار عرضه نمیشوند و نسبت به قبل که دل به جان سخت بودن معروف بود، میزان خرابی لپ تاپهای تازه این شرکت بالاتر رفته است.
=5. برند Acer (مساوی با مایکروسافت)
Acer یک برند تایوانی با سابقه بیش از 40 سال است و در حال حاظر ششمین تولید کننده بزرگ کامیپوتر شخصی (لپ تاپ و PC) در جهان است. همچنین این شرکت حدود 7% بازار لپ تاپ جهان را در اختیار دارد.
لپ تاپهای Acer دارای نوآوری بالایی هستند و به خصوص سری گیمینگ این شرکت (Predator) از لپ تاپهای شناخته شده هستند. در مورد میزان خرابی متاسفانه Acer امتیاز بالایی نمیگیرد و کمترین قابلیت اطمینان را بین برندهای این فهرست دارد، البته ایسر توسط چند شرکت خوشنام گارانتی کننده مانند سازگار و آواژنگ پشتیبانی میشود که برخی 18 ماه و برخی 24 ماه، لپ تاپ را گارانتی میکنند.
البته با وجود تعداد و تنوع مدل پایین در بازار، لپ تاپهای ایسر معمولا قیمت مناسب و ارزش خرید خوبی دارند.
=5. برند Microsoft (مساوی با ایسر)
مایکروسافت به صورت کلاسیک یک شرکت نرم افزاری بوده تا سخت افزاری، ولی چند سالی است که مایکروسافت وارد بازار لپ تاپ هم شده است. البته مایکروسافت محصولات محدودی دارد که برای کاربری خاص طراحی شدهاند و به همین دلیل سهم بازار بزرگی ندارد.
لپ تاپهای مایکروسافت دارای ظلهر بسیار خوبی هستند و طراحی منحصر به فرد پوشش الکنترا (Alcantara) بر روی برخی مدلها واقعا چشم نواز است و کاربری لپ تاپ را بسیار لذت بخش میکند.
متاسفانه قیمت بالا به همراه تعداد مدلهای پاییت باعث کاهش امتیاز ارزش خرید این محصولات میشود ولی به صورت کلی لپ تاپهای مایکروسافت برای اشخاصی طراحی شدهاند به دنبال جایگزینی ویندوزی برای مک بوک سبک و زیبا هستند و اصولا قیمت برای این گروه کاربران مشکل اصلی نیست.
در بخش امتیاز خرابی کمتر لپ تاپهای مایکروسافت بهترین بازار هستند و از قطعات با کیفیت استفاده میکنند و میزان خرابی آنها بسیار پایین است.
7. برند MSI
برند MSI بیشتر برای محصولات خود رد زمینه سخت افزار کامپیوتر از قبیل مادربورد و کارت گرافیک شناخته میشود ولی این شرکت لپ تاپهای به خصوص گیمینگ پرقدرتی هم تولید میکند.
لپ تاپهای MSI امتیازهای خوبی در بخشهای بررسی کارشناسان، طراحی و نوآوری میگیرند. لپ تاپهای گیمینگ گران قیمت این شرکت به خصوص بسیار زیبا هستند و انواع مدرنترین قطعات سخت افزاری بر روی آنها نصب شده است. در بخش پشتیبانی متاسفانه پشتیبانی توسط شرکت مادر انجام نمیگیرد، همچنین تنوع مدلهای زیادی از لپ تاپهای MSI در بازار عرضه نمیشود. علاوه بر آن، میزان خرابی لپ تاپهای MSI به نسبت بالا است و امتیاز این برند در بخش خرابی پایین میآید.
8. برند Apple
اپل یکی از بهترین تولیدکنندگان لوازم الکترونیک در جهان است و حدود 9% از بازار لپ تاپ جهان را در دست دارد. برای بسیاری از افراد (مانند طراحان وب و گرافیستها) لپ تاپ اپل قطعا بهترین انتخاب است، ولی در این رده بندی ما تمام کربران را در نظر گرفتهایم و به همین دلیل امتیازها عمومی هستند.
برند اپل در بخش طراحی لپ تاپهای زیبا، ساده و مینیمال تولید میکند که ظاهر بسیار خوبی دارند. ولی متاسفانه در بخش پشتیبانی امتیاز بسیار پایینی میگیرد و پشتیبانی اصلی وجود ندارد، همچنین در بخش ارزش خرید به خاطر قیمت بسیار بالا امتیاز بالایی نمیگیرد. در زمینه خرابی هم امتیاز اپل نسبتا خوب است و معمولا این لپ تاپها بدون مشکل کار میکنند.
منابع:
جالبه اصلا اسمی از برند سونی آورده نشده
به نظر من این متن که کپی آن در تعداد زیادی سایت برای مقایسه لپ تاپ ها درج شده توسط یکی دو تا فروشنده پرحرف و دلال که در پاساژ های معروف زیاد دیده ایم نوشته شده و اصلا کارشناسی و فنی نیست
صرفا تبلیغ برای چند تا برند بازاری است
سلام، وقتتون بخیر. از اینکه نظرتون رو با ما در میان گذاشتین تشکر میکنم. متاسفانه سونی عملا از بازار حذف شده و به همین دلیل در بین بهترین برندها نیست.
کسانی که توی کار کامپیوتر و لپ تاپ هستند خیلی خوب می دونن که سونی اصلا لپ تاپ نیست. علی الخصوص که دیگه تولید هم نمیشه. البته که مطلب کپی و قدیمی هست اما واقعا ایسوس به عنوان یک کامپیوتر من بهترین هست. (اگه طرفدارای مک بوک بذارن)
ایکاش تاریخ این تحقیق هم می نوشتید
به ایتدای مطلب سال گردآوری اطلاعات رو اضافه کردم. ممنون بابت پیشنهاد خوبتون.
مقایسه خیلی خوبی بود
از اینکه براتون مفید بوده خوشحالم 🙂