لپ تاپ گیمینگ چیست؟

اگر شما یک کاربر قدیمی دنیای گیمینگ باشید قطعا نام لپ تاپ گیمینگ را شنیده‌اید ولی اگر کاربر تازه بازی‌های کامیپوتری باشید احتمالا این سوال برایتان پیش آمده است که لپ تاپ گیمینگ چیست؟ در این مطلب قصد داریم به این سوال جواب بدهیم و مفاهیم اولیه در رابطه با لپ تاپ گیمینگ را بیان کنیم تا آشنایی پایه‌ای با این محصولات دوست داشتنی دنیای تکنولوژی به دست آورید.

لپ تاپ گیمینگ چیست؟

لپ تاپ گیمینگ یک لپ تاپ پرقدرت (به خصوص در بخش گرافیک) است که به صورت ویژه برای اجرای گیم‌های سنگین در هنگام حرکت و یا برای افرادی که فضای کافی ندارند، طراحی شده است.

لپ تاپ های گیمینگ از نظر ساختار و قطعات مشابه سایر لپ تاپ ها هستند ولی تقریبا در تمام بخش‌ها، از ظاهر گرفته تا سیستم خنک کننده تغییراتی روی آنها اعمال شده شده است.

به شکل ساده لپ تاپ گیمینگ برای دستیابی به بالاترین توان پردازشی و گرافیکی ساخته می‌شوند. به همین دلیل دارای رم بالا، حافظه‌ SSD پرسرعت و پرحجم، کارت گرافیک‌های برتر و پردازنده‌های پرچمدار هستند.

به دلیل استفاده از قطعات سخت افزاری پرقدرت و پرچمدار، قیمت لپ تاپ گیمینگ بسیار بالاتر از لپ تاپ های عادی است و این لپ تاپ ها برای کاربرد عادی مناسب نیستند.

لپ تاپ گیمینگ چه مشخصاتی دارد؟

لپ تاپ گیمینگ در 4 بخش کارت گرافیک (GPU)، پردازنده مرکزی (CPU)، سیستم خنک کننده و صفحه نمایش به شکل ویژه برای بازی کردن بهینه سازی می‌شوند.

1. کارت گرافیک (GPU)

کارت گرافیک مهمترین بخش لپ تاپ برای اجرای بازیهای سنگین است و به همین دلیل لپ تاپ های گیمینگ به گرافیک‌های پرقدرت مجهز می‌شوند. کارت گرافیک جزئیات تصویری بازی را پردازش کرده و برای نمایش به مانیتور لپ تاپ میفرستد. پس کارت گرافیک قویتر به معنای اجرای روان‌تر بازی (به خصوص بازی‌های اکشن و سریع) و همینطور جزئیات تصویری بیشتر است.

2. پردازنده مرکزی (CPU)

در جایگاه دوم مهمترین قطعه لپ تاپ گیمینگ، پردازنده مرکزی قرار دارد. پردازنده مرکزی کارهای زیادی در بازی انجام می‌دهد، از کنترل هوش مصنوعی گرفته تا کارهای کاراکترهای جانبی و به همین دلیل داشتن پردازنده با فرکانس و تعداد هسته بالاتر باعث افزایش کیفیت بازی کردن میشود.

لپ تاپ های گیمینگ به بهترین و قویترین پردازنده‌ها مجهز می‌شوند که قیمت بسیار بالایی دارند.

3. صفحه نمایش

صفحه نمایش لپ تاپ گیمینگ هم اهمیت بالایی در تجربه بازی کردن دارد و به همین دلیل شرکتهای سازنده لپ تاپ از صفحات با نرخ نوسازی (Refresh Rate) بالا استفاده می‌کنند. نرخ نوسازی بالا باعث می‌شود بازیهای اکشن به صورت روان‌تر نمایش داده شوند.

تاثیر نرخ نوسازی بر کیفیت تصویر لپ تاپ گیمینگ

4. سیستم خنک کننده

لپ تاپ های گیمینگ به کارت گرافیک و CPU‌های پرقدرت مجهز می‌شوند که مصرف برق بالایی دارند و گرمای زیادی هم تولید می‌کنند. سیستم خنک کننده لپ تاپ‌های معمولی توان خنک کردن این قطعات پرمصرف را ندارد و به همین دلیل لپ تاپ گیمینگ باید دارای سیستمهای خنک کننده بسیار قویتر باشد.

سیستم خنک کننده پرقدرت لپ تاپ گیمینگ

چگونه لپ تاپ را گیمینگ کنیم؟

متاسفانه امکان تغییر لپ تاپ معمولی به لپ تاپ گیمینگ وجود ندارد. همانطور که گفتیم لپ تاپ گیمینگ دارای کارت گرافیک و پردازنده قوی است که در لپ تاپ عادی به کار نمی‌روند. همچنین این قطعات پرمصرف نیاز به تغذیه پرقدرت و سیستم خنک کننده بزرگ دارند که هیچ کدام در لپ تاپ عادی وجود ندارند.

ارتقای گرافیک و پردازنده هم برای لپ تاپ عملا غیرممکن است. بجز این موارد بدنه لپ تاپ گیمینگ هم برای جایگیری این قطعات از لپ تاپ های عادی بزرگتر است.

تفاوت ظاهر لپ تاپ گیمینگ (سمت راست) با لپ تاپ عادی (سمت چپ)

اگر این مطلب مفید بود لطفا برای حمایت از ما، آن را برای دوستانتان هم بفرستید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *