صفحه نمایش لپ تاپ دانشجویی
صفحه 3 از “لپ تاپ دانشجویی: راهنمای کامل خرید”
اندازه مناسب صفحه نمایش لپ تاپ دانشجویی
ابعاد صفحه نمایش (تلوزیون، لپ تاپ، گوشی و…) به صورت اندازه قطر مستطیل صفحه نمایش اندازه گیری میشود، پس برای اینکه تصور بهتری از ابعاد صفحه نمایش داشته باشید بر روی مقوا اندازه مورد نظر را با خط کش بکشید و جلوی خود بگیرید. هر اینچ برابر با 25.4 میلیمتر است و نسبت عرض صفحه به طول آنرا 16 به 9 بگیرید.
مهمترین ابعاد استاندارد برای صفحه نمایش لپ تاپ به صورت زیر هستند:
صفحه نمایش 13.3 اینچ
قطر صفحه نمایش در این حالت برابر با 13.3 اینچ (تقریبا 34 سانتیمتر) است. 13.3 اینچ برای یک لپ تاپ دانشجویی واقعا کوچک است و فضای زیادی در اختیار شما نمیگذارد. البته این لپ تاپها وزن پایینی دارند و برای حمل دائمی مناسبتر هستند. همچنین گزینههای زیادی هم برای خرید لپ تاپ 13.3 اینچی در اختیار ندارید، بجز لپ تاپهای اپل و مایکروسافت، برند دل با سری XPS حضور قدرتمندی برای اندازه 13.3 اینچ دارد.
لپ تاپهای 13.3 اینچی برای افرادی طراحی شده است که دائما در سفر و حرکت هستند (مانند مدیر عامل شرکتها و یا خبرنگاران). پس عملا برای اکثر دانشجویان مناسب نیستند. دانشجو برای کار نیاز به باز کردن همزمان ورد، پی دی اف، صفحات اینترنت، عکس و… دارد که بهتر است برای مدیریت راحتتر این موارد مانیتور و فضای بزرگی داشته باشد. کیبورد این لپ تاپ ها قسمت مجزا برای اعداد (در سمت راست کیبورد) را هم ندارند و تایپ اعداد با آنها کمی مشکل است.
صفحه نمایش 14.1 اینچ
قطر صفحه نمایش در این حالت برابر با 14.1 اینچ (تقریبا 36 سانتیمتر) است. مشابه اندازه 13.3 اینچ، مانیتور 14.1 اینچ هم برای اکثر کارهای دانشجویی کمی کوچک است و بهتر است به فکر لپ تاپهای با صفحه نمایش 15.6 اینچ باشید. البته لپ تاپهای 14.1 اینچی به دلیل ابعاد کوچک و وزن کم، برای دختران دانشجو میتواند یک گزینه بسیار خوب باشد.
صفحه نمایش 15.6 اینچ
قطر صفحه نمایش در این حالت برابر با 15.6 اینچ (تقریبا 40 سانتیمتر) است. صفحه نمایش 15.6 اینچ معمولترین اندازه برای لپ تاپ است و تناسب خوبی است میان اندازه صفحه و قابل حمل بودن آن. همچنین برای این اندازه انواع وسایل جانبی مانند کیف، کوله، کاور، محافظ کیبورد و محافظ صفحه نمایش در دسترس است و به همین دلیل بعدا دست شما در این مورد بازتر خواهد بود.
با مانیتور 15.6 اینچ فضای کافی برای تقریبا هر نوع کاری در اختیار دارید و میتوانید به صورت همزمان صفحات متعددی را در کنار هم باز کنید. همچنین معمولا کیبورد کامل به همراه بخش اعداد روی این لپ تاپها قرار میگیرد.
یک مورد مهم دیگر قابلیت ارتقای لپ تاپ است که به صورت غیرمستقیم توسط سایز آن تحت تاثیر قرار میگیرد. لپ تاپهای کوچک معمولا امکان ارتقای کمی دارند و به همین دلیل باید با همان سخت افزاری که خریداری میکنید، سالها کار کنید. ولی لپ تاپهای بزرگ را به راحتی میتوان در بخشهای رم و حافظه ذخیرهسازی ارتقا داد و مثلا رم را از 8 گیگابایت به 32 گیگابایت ارتقا داد و یا حافظه SSD سریع هم در کنار هارد دیسک نصب کرد. این قابلیت ارتقا ارزش بالایی دارد و باعث میشود بتوانید سالهای بیشتری از لپ تاپ خود استفاده کنید.
صفحه نمایش 17.3 اینچ
قطر صفحه نمایش در این حالت برابر با 17.3 اینچ (تقریبا 44 سانتیمتر) است. صفحه نمایش 17.3 اینچ یکی از بزرگترین اندازههای صفحه نمایش برای لپ تاپ است و برای دانشجویان چندان مناسب نیست. لپ تاپهای 17.3 بیشتر برای شرایط ثابت (مثلا در شرکت) طراحی شدهاند و چون وزن و ابعاد نسبتا بزرگی دارند حمل دائمی آنها مشکل است.
صفحه نمایش مات یا براق
مانیتور مات قطعا برای دانشجویان بهتر از براق است. اگر نور محیط کم باشد صفحه براق شفافیت بیشتری دارد و تصاویر را بهتر نشان میدهد ولی به عنوان دانشجو شما دائم در محیطهای پر نور خواهید بود. پس بهتر است به فکر صفحه نمایش مات باشید که نور محیط را بسیار کمتر منعکس میکند و در نتیجه چشم کمتر خسته میشود.
همچنین کار با متن (مثلا با ورد، اکسل و پی دی اف) در مانیتورهای مات برای چشم راحتتر است.
دقت صفحه نمایش (رزولیشن)
چند رزولیشن برای صفحات نمایش لپ تاپ معمول هستند:
- 1366 در 768 (HD)؛ این دقت برای صفحه نمایش لپ تاپ های ارزان قیمت به کار میرود و برای بسیاری از کارهای دانشجویی قابل قبول است. ولی بهتر است در صورتی که بودجه اجازه میدهد به رزولیشن فول اچ دی فکر کنید.
- 1920 در 1080 (Full-HD)؛ این رزولیشن کاملا مناسب کارهای دانشجویی است و عملا هر نوع کاربری را پوشش میدهد.
- رزولیشن بیشتر از 1920 در 1080، مثل QHD یا 4K؛ این رزولیشنها در لپ تاپهای قویتر و گرانتر برای کاربردهای طراحی گرافیک و گیمینگ به کار میروند و عملا برای کار دانشجویی نیاز نیستند. ولی اگر بودجه کافی دارید (حداقل 35 میلیون) میتوانید به این صفحه نمایشهای عالی هم فکر کنید.
منابع:
صفحات مختلف این راهنما: