مشخصات، بررسی تخصصی و قیمت لپ تاپ لنوو Ideapad 330 - SB

ظاهر لپ تاپ Lenovo Ideapad 330

لپ تاپ لنوو Ideapad 330 – SB یک لپ تاپ ارزان قیمت و با کارایی نزدیک به متوسط است که برای کارهای ساده و معمولی مانند تماشای ویدئو، وبگردی و کار با نرم افزارهای آفیس، مناسب است. با وجود قیمت پایین، Ideapad 330 بدنه محکم و کیبورد نرمی دارد و حس خوبی از کیفیت بالا به کاربر منتقل می‌کند.

مزایا
معایب

مشخصات لپ تاپ لنوو Ideapad 330 - SB

مهمترین مشخصات فنی این لپ تاپ به صورت زیر است:

  • پردازنده مرکزی: Intel Pentium 4415U
  • کش پردازنده: 2 مگابایت
  • تعداد هسته پردازنده: 2
  • حداکثر سرعت پردازنده: 2.3 گیگاهرتز
  • ظرفیت حافظه رم: 4GB
  • حافظه داخلی: یک ترابایت هارد دیسک
  • پردازنده گرافیکی: Intel UHD 610
  • حافظه اختصاصی گرافیکی: فاقد حافظه اختصاصی گرافیکی (پردازنده گرافیکی حافظه مورد نیاز خود را از رم اصلی لپ تاپ می‌گیرد)
  • اندازه صفحه نمایش: 15.6 اینچی
  • دقت صفحه نمایش: اچ دی (1366 در 768 پیکسل)
  • دی وی دی رایتر: دارد

بررسی تخصصی لپ تاپ لنوو Ideapad 330 - SB

طراحی

لپ تاپ لنوو Ideapad 330 – SB ظاهر کاملا ساده و نسبتا قدیمی دارد، نه ضخامت بالایی دارد و نه نازک است. ظاهری را دارد که معمولا یک لپ تاپ در این بازه قیمتی دارد. لپ تاپ‌های لنوو معمولا بدنه محکمی دارند و لپ تاپ Ideapd 330 هم بدنه خوب و محکم و در عین حال شیک و زیبایی دارد. این لپ تاپ طراحی شده است که ساده و در عین حال زیبا باشد.

پشت لپ تاپ هم این سادگی را حفظ کرده است و فقط نوشته نسبتا کم رنگ نام Lenovo در گوشه سمت چپ، بالا به چشم می‌خورد.

ظاهر لپ تاپ Lenovo Ideapad 330 و صفحه نسبتا کم نور آن
ظاهر Ideapad 330
پشت لپ تاپ Lenovo Ideapad 330
پشت Ideapad 330

با وجود اینکه Ideapad 330 یک دستگاه دوگانه (قابل تبدیل شدن به تبلت) نیست و صفحه نمایش لمسی ندارد، ولی صفحه نمایش آن 180 درجه باز می‌شود. به همین دلیل به راحتی می‌توانید مثلا چیزی را به افراد کنار خود نشان دهید و در برخی موارد خاص هم آزادی عمل بیشتری داشته باشید.

صفحه نمایش لپ تاپ Lenovo Ideapad 330 و باز شدن 180 درجه‌ای آن
باز شدن 180 درجه‌ای صفحه نمایش

کناره‌های صفحه نمایش این لپ تاپ عریض و بزرگ هستند که در لپ تاپ‌های قدیمی مرسوم بود. ولی در حال حاضر اکثر لپ تاپ‌های مدرن لبه باریک دارند و صفحه نمایش بخش بیشتری از ظاهر لپ تاپ ار گرفته است.

حاشیه‌های بزرگ صفحه نمایش لپ تاپ Lenovo Ideapad 330
لبه‌های صفحه نمایش

پورت‌ها

خوشبختانه لپ تاپ Ideapad 330 – SB بر خلاف بسیاری از لپ تاپ‌های جدید، مجهز به دی وی دی رایتر است که نصب ویندوز را بسیار ساده‌تر می‌کند. علاوه بر آن، نبود رایتر آزار دهنده است و بسیاری افراد بالاخره به دی وی دی رایتر احتیاج پیدا می‌کنند.

دی وی دی رایتر لپ تاپ Lenovo Ideapad 330

در سمت چپ لپ تاپ، یک مموری ریدر 4 در 1، پورت هدفون، دو پورت USB از نوع 2 و 3.1، یک پورت HDMI (برای اتصال لپ تاپ به مانیتور دوم یا پروژکتور) و پورت شبکه وجود دارد.

از نظر پورت‌ها، جای خالی پورت USB نوع C که در حال حاضر بسیار مرسوم شده است، به چشم می‌خورد. البته باید در نظر داشت این لپ تاپ طراحی و به صورت کلی سیستم نسبتا قدیمی دارد.

پورت‌های لپ تاپ Lenovo Ideapad 330
پورتهای Ideapad 330

صفحه نمایش

صفحه نمایش لپ تاپ Ideapad 330 – SB از نوع مات و دارای وضوح اچ دی (1366 در 768 پیکسل) است که البته در این محدوده قیمت معمول است. این صفحه نمایش دارای پوشش مات است و به همین دلیل خواندن متن در آن و کار با نرم افزارهایی مانند ورد، خستگی کمتری در چشم ایجاد ایجاد می‌کند. چون صفحه نمایش این لپ تاپ از نوع IPS نیست، زاویه دید وسیعی ندارد و از کناره‌ها به خوبی دیده نمی‌شود. 

همچنین این صفحه نمایش، نسبتا کم نور است و فقط 66% رنگ‌های استاندارد sRGB را نمایش می‌دهد. البته مشابه با وضوح پایین، این ایرادها در این محدوده قیمت، معمول هستند.

صفحه نمایش لپ تاپ Lenovo Ideapad 330

اندازه صفحه نمایش هم 15.6 اینچ (39.6 سانتی‌متر) است که معمول‌ترین و بهترین اندازه صفحه نمایش لپ تاپ است. برای اینکه دید خوبی از این اندازه داشته باشید یک مقوا را با ابعاد تصویر پایین برش بدهید و جلوی خود بگیرید. البته این اندازه‌ها فقط برای صفحه نمایش است و چون صفحه نمایش حاشیه هم دارد، اندازه بدنه لپ تاپ بزرگتر است. بدنه لپ تاپ دارای طول 37.5 سانتی‌متر، عرض 25.5 سانتی‌متر و ارتفاع 2.3 سانتی‌متر است.

ابعاد صفحه نمایش لپ تاپ 15.6 اینچی

کیبورد و تاچ پد

معمولا کیبورد لپ تاپ‌های لنوو کیفیت خوبی دارند و در مورد لپ تاپ Ideapad 330 هم به همین صورت است. ابعاد دکمه‌ها مناسب است، شکل خوبی دارند و نرم و سبک هستند. کلیدها با نیروی 70 گرم عمل می‌کنند و جابجایی برابر با 1.4 میلیمتر دارند، که باعث می‌شوند تایپ کردن لذت بخش شود.

در کل لپ تاپ Ideapad 330 کیبورد نرم و با کیفیتی دارد و تنها مسئله آن نبود نور پس زمینه دکمه‌ها است که البته در این محدوده قیمت ایراد حساب نمی‌شود.

کیبورد و تاچ پد Lenovo Ideapad 330

تاچ پد لپ تاپ Ideapad 330 هم کیفیت خوبی دارد و دستوراتی مانند ضربه سه انگشتی برای تغییر ویندوز و نیشگون گرفتن (پینچ کردن) برای زوم کردن (بزرگنمایی) را به خوبی انجام می‌دهد.

پردازنده مرکزی (CPU)

Intel Pentium 4415U با دو هسته، 4 رشته پردازشی و فرکانس کاری 2.3 گیگاهرتز

فعلا لپ تاپ‌های Ideapad 330 با سه مدل پردازنده Celeron ،Pentium و core i3 به فروش می‌رسند. پردازنده سلرون (که در Ideapd 330-E به کار رفته است) بسیار ضعیف است و توانایی لپ تاپ را محدود می‌کند، ولی پردازنده پنتیوم قدرت بالاتری دارد و تا حد زیادی ضعف در این بخش را جبران کرده و مجموعه متعادل‌تری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. پردازنده پنتیوم 4415U حدود 80% از پردازنده سلرون N4000 قوی‌تر است و این قدرت بیشتر قطعا ارزش افزایش قیمت مدل Ideapad – SB نسبت به Ideapd -E را دارد. همچنین، چون این پردازنده از رم تا 32 گیگابایت پشتیبانی می‌کند، می‌توانید رم را به مقدار بیشتری نسبت به پردازنده سلرون ارتقا دهید.

البته پردازنده پنتیوم 4415U هم چندان قوی نیست و تکنولوژی آن متعلق به سه ماهه اول سال 2017 است و در حال حاضر کمی قدیمی شده است.

حافظه اصلی (RAM)

4 گیگابایت از نوع DDR4

ضعف مهم دیگر Ideapd 330، میزان رم آن است. 4 گیگابایت برای کارهای ساده و معمولی مانند وبگردی (با یک مرورگر) تقریبا کافی است. ولی باید در نظر داشت که چون این لپ تاپ حافظه مستقل گرافیکی ندارد، بخشی از حافظه اصلی توسط پردازنده گرافیکی اشغال می‌شود و به همین دلیل میزان حافظه در دسترس ویندوز 4 گیگابایت نیست.

اگر نیاز به باز کردن همزمان دو مرورگر (مثلا کروم و فایرفاکس)، یا صفحه ورد و پی دی اف در کنار کروم دارید، بهتر است به فکر ارتقای این 4 گیگابایت رم باشید. چون رم اصلی لپ تاپ روی مادربورد لحیم شده است فقط یک شیار خالی برای افزایش رم وجود دارد. پیشنهاد ما این است که یک رم 8 گیگابایتی از نوع DDR4 و با فرکانس 2400 مگاهرتز تهیه کنید و رم دستگاه را به 12 گیگابایت ارتقا دهید. با این کار، لپ تاپ قطعا روان‌تر خواهد شد.

ارتقای رم را حتما به شرکت گارانتی کننده بسپارید، چون اگر خودتان دستگاه را باز کنید گارانتی از بین می‌رود. با شرکت گارانتی کننده تماس بگیرید و از آنها بپرسید که ارتقا را به چه صورتی انجام می‌دهند. خودتان باید رم بخرید و ببرید یا آنها هم رم را موجود دارند. اگر موجود داشته باشند که بهتر هم هست، چون بعد از ارتقا تست می‌کنند و اگر ایرادی باشد رفع می‌کنند.

پردازنده گرافیکی (GPU)

Intel HD Graphics 610

لپ تاپ Ideapd 330، کارت گرافیک مستقل ندارد و از پردازنده گرافیکی CPU، استفاده می‌کند و حافظه مورد نیاز را هم از حافظه اصلی می‌گیرد. این پردازنده گرافیکی برای کارهای متوسط و همینطور برخی بازی‌های سبک کافی است ولی نباید انتظار کارهای گرافیکی سنگین را از آن داشته باشید.

پردازنده گرافیکی 610 حدود 64% از پردازنده گرافیکی 600 که در لپ تاپ ارزان‌تر Ideapad 330 – E به کار رفته است، قوی‌تر است و این ضعف بزرگ مدل E کمی پوشش داده شده است. البته باید در نظر داشت که باز هم پردازنده گرافیکی HD 610 قدرت بالایی ندارد و نباید انتظار بالایی از آن داشت.

باطری

دو سلولی با شارژدهی تا حدود 5 ساعت

یکی از ضعف‌های بزرگ لپ تاپ Ideapd 330 باطری ضعیف آن است. در کاربرد عادی باطری این لپ تاپ حدود 5 ساعت دوام دارد که از میانگین لپ تاپ‌های هم رده خود پایین‌تر است. البته اگر از لپ تاپ کار بکشید و مثلا مشغول بازی کردن باشید این 5 ساعت بسیار کاهش پیدا خواهد کرد و احتمالا به بیشتر از 2 ساعت نخواهد رسید.

همچنین باید در نظر داشته باشید که میزان شارژدهی باطری به مرور و با خالی و پر شدن باطری کاهش می‌یابد. پس بهتر است برای افزایش عمر باطری سعی کنید همیشه شارژر به لپ تاپ متصل باشد و با نرم افزار ویژه لنوو، شارژ را در حدود 60% نگه دارید. چون باطری با شارژ 100% دائمی هم به سرعت مستهلک می‌شود.

حافظه داخلی

یک ترابایت هارد دیسک با سرعت 5400 دور در دقیقه

این نوع هارد دیسک و این مقدار حافظه برای لپ تاپ‌های ارزان قیمت کاملا معمول و مرسوم است و به همین دلیل بالا آمدن ویندوز و یا باز کردن نرم افزاهای سنگین با این مشخصات، زمان نسبتا زیادی طول خواهد کشید.

برای افزایش سرعت بالا آمدن ویندوز و باز کردن نرم افزارها دو راه حل وجود دارد:

  1. می‌توان دی وی دی رایتر را خارج کرده و با تبدیل مناسب (به آن تبدیل کدی یا براکت گفته می‌شود)، یک حافظه حالت جامد SSD به لپ تاپ اضافه کرد که باعث می‌شود ویندوز بسیار سریعتر بالا بیاید و باز کردن نرم افزارها هم به سرعت انجام شود.
  2. راه حل دوم این است که یک هارد هیبرید بخرید. هارد هیبرید علاوه بر هارد دیسک معمولی، بر روی خود یک حافظه SSD کوچک هم برای ذخیره اطلاعاتی که دائما استفاده می‌شوند دارد و به همین دلیل سرعت بالا آمدن ویندوز را افزایش می‌دهد. این هارد را یا می‌توان جایگزین هارد اصلی لپ تاپ کرد و یا آن را با براکت کدی در محل دی وی دی رایتر قرار دارد که در این صورت لپ تاپ دو هارد خواهد داشت.

هیچ کدام از این دو راه هزینه پایینی ندارند و به همین دلیل برای این محدوده قیمت، چندان منطقی نیستند.

وزن

2.2 کیلوگرم

وزن این لپ تاپ در محدوده معمول قرار دارد که کار جابجایی دائم آن را سخت می‌کند، ولی لپ تاپ‌های سبک وزن یا ابعاد کوچکی دارند (با صفحات نمایش کوچک) و یا قیمت بالایی. به همین دلیل اگر قرار است دائم لپ تاپ را جابجا کنید (مثلا برای کاربری دانشجویی)، بهتر است یک کیف یا کوله خوب و با بندهای پهن تهیه کنید تا تحمل وزن لپ تاپ، به خصوص در طولانی مدت و مسافرت، راحت‌تر شود.

نکته آخر؛ برند لنوو

لنوو بزرگترین تولید کننده کامپیوتر جهان (پی سی و لپ تاپ) و دومین تولید کننده بزرگ لپ تاپ در جهان (بعد از HP) است. همچنین لنوو در سال 2005 بخش کامپیوترهای شخصی شرکت عظیم IBM را خرید و به تجربه و دانش فنی آن دست یافت. به همین دلیل لنوو یک شرکت بسیار باتجربه و قدرتمند در زمینه تولید لپ تاپ است.

لپ تاپ‌های لنوو ظاهر ساده و زیبا، بدنه محکم، قیمت مناسب و تنوع بسیار بالایی دارند و به همین دلیل در تمام محدوده‌های قیمتی لپ تاپ خوبی از برند لنوو پیدا می‌شودهمچنین یک نکته درخشان در لپ تاپ‌های لنوو میزان میزان خرابی پایین آنهاست و در میان بقیه برندهای لپ تاپ، فقط مایکروسافت عملکرد بهتری در این زمینه نسبت به لنوو دارد.

لپ تاپ‌های لنوو با گارانتی‌های متعددی در بازار عرضه می‌شوند که پیشنهاد لپ تاپ فا، گارانتی‌های سازگار و آواژنگ است.

نتیجه گیری

لپ تاپ لنوو Ideapad 330 – SB یک لپ تاپ ارزان قیمت با باطری نسبتا ضعیف، قدرت پردازشی نزدیک به متوسط، صفحه نمایش بزرگ 15.6 اینچ و البته مقداری کم نور، کیبورد نرم و خوش دست و بدنه زیبا و محکم است.

این لپ تاپ برای افرادی که نیاز به کارهای ساده‌ای مانند وبگردی، کارهای حسابداری، دیدن فیلم و ویدئو دارند کافی است، البته بهتر است بلافاصله بعد از خرید، رم لپ تاپ را ارتقا دهید تا روان‌تر کار کند.

همچنین با توجه به اینکه این مدل از سری لپ تاپ‌های Ideapad 330، دارای پردازنده پنتیوم با قدرت پردازش مرکزی و گرافیکی بالاتر و قابلیت ارتقای بیشتر رم است، قطعا ارزش خرید بسیار بیشتری نسبت به مدل‌های Ideapad 330 – E و Ideapd 330 – NXB دارد.

پیشنهاد مطالعه:  بهترین لپ تاپ تا 10 میلیون

پیشنهاد مطالعه: بهترین لپ تاپ تا 15 میلیون

سوالات متداول لپ تاپ لنوو Ideapad 330 - SB

آیا لپ تاپ Ideapad 330 - SB امکان ارتقای حافظه رم دارد؟

بله، پیشنهاد ما این است که با اضافه کردن یک رم 8 گیگ بایتی، رم را تا 12 گیگابایت افزایش دهید.

آیا لپ تاپ Ideapad 330 - SB از ویندوز 10 پشتیبانی می‌کند؟

بله. این لپ تاپ از ویندوز 10 پشتیبانی می‌کند.

آیا لپ تاپ Ideapad 330 - SB برای دانشجویان مناسب است؟

بله، برای دانشجویانی که نیاز به کار با نرم افزارهای مهندسی و گرافیکی ندارند تقریبا کافی است.

آیا لپ تاپ Ideapad 330 - SB امکان نصب حافظه SSD دارد؟

به صورت مستقل خیر. ولی می‌توان SSD را به جای هارد اصلی یا درایو نوری، نصب کرد.

آیا لپ تاپ Ideapad 330 - SB برای همه دکمه‌ها نور پس زمینه دارد؟

خیر. این لپ تاپ کلا نور پس زمینه کیبورد ندارد.

آیا امکان ارتقای گرافیک لپ تاپ Ideapad 330 - SB وجود دارد؟

خیر. ارتقای گرافیک لپ تاپ بسیار مشکل و در اکثر موارد غیر ممکن است.

آیا لپ تاپ Ideapad 330 - SB حسگر اثر انگشت دارد؟

خیر.

آیا لپ تاپ Ideapad 330 - SB دی وی دی رایتر دارد؟

بله. چون طراحی این لپ تاپ قدیمی است، درایو نوری دارد.

آیا لپ تاپ Ideapad 330 - SB برای بازی مناسب است؟

خیر. چون این لپ تاپ کارت گرافیک مستقل ندارد، برای گیم مناسب نیست. البته بازی‌های سبک یا قدیمی را اجرا می‌کند، ولی نه در حدی که روی توان گرافیکی آن بتوان حساب کرد.

گالری تصاویر لپ تاپ لنوو Ideapad 330 - SB

قیمت لپ تاپ لنوو Ideapad 330 - SB

منابع: Laptopmag, Lenovo

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *