بررسی لپ تاپ ایسوس ZenBook UM433DA - Z

لپ تاپ ایسوس ZenBook UM433DA – Z یک لپ تاپ بسیار زیبا، دارای طراحی مدرن، با توان پردازشی متوسط و ارزش خرید بالاست که نیازهای روزانه و عادی اکثر کاربران را پوشش می‌دهد. این لپ تاپ بدنه کوچک، باریک و سبکی دارد و به همین دلیل برای افرادی که نیاز به جابجایی دائم لپ تاپ دارند، بسیار مناسب است.

مزایا
معایب

ویدئوی رسمی معرفی لپ تاپ ZenBook UM433DA

طراحی

لپ تاپ ZenBook UM433DA دارای بدنه آلومینیومی زیبایی است که به خوبی حس کیفیت بالا را به کاربر منتقل می‌کند. تا حد امکان سعی شده است این لپ تاپ کوچک، ظریف، باریک و سبک باشد.

پشت لپ تاپ هم ساده و یکدست است و فقط نام “ASUS” در وسط آن نوشته شده است.

پشت Asus ZenBook UM433DA
پشت Asus ZenBook UM433DA

لپ تاپ به راحتی توسط یک دست باز می‌شود. باز شدن صفحه نمایش، کمی بدنه لپ تاپ را از سطح میز جدا می‌کند. این کار باعث می‌شود صدای لپ تاپ بهتر پخش شود، در هنگام تایپ کردن مچ دست کمتر خسته شود و هوای ورودی به سیستم خنک کننده لپ تاپ هم راحت‌تر جریان پیدا کند.

بالا رفتن بدنه لپ تاپ با باز شدن صفحه نمایش

زیر لپ تاپ خروجی‌های اسپیکر (دو فلش قرمز) قرار دارند و ورودی هوای سیستم خنک کننده لپ تاپ (فلش‌های سبز). هوای گرم هم از فاصله بین پنل صفحه نمایش و بدنه لپ تاپ خارج می‌شود. ورودی و خروجی هوای سیستم خنک کننده به نسبت کوچک هستند و به صورت کلی این لپ تاپ از نظر حرارتی کمی دچار مشکل است. عملا نمی‌توان از تمام توان پردازشی لپ تاپ استفاده کرد، چون با افزایش دمای پردازنده، کارایی به صورت اتوماتیک کم می‌شود تا دما خیلی بالا نرود.

زیر لپ تاپ Asus ZenBook UM433DA و خروجی اسپیکر و ورودی هوا
خروجی اسپیکر و ورودی هوا

پورت‌ها

لپ تاپ ZenBook UM433DA مشابه اکثر لپ تاپ‌های جدید، دی وی دی رایتر ندارد و به همین دلیل باید ویندوز را از روی فلش نصب کنید که این کار را می‌توانید با نرم افزاری مانند Rufus انجام دهید. برای کاهش ابعاد و وزن، دی وی دی رایتر در حال حذف شدن از لپ تاپ‌های مدرن است.

در سمت راست لپ تاپ، چراغهای شارژ شدن باطری و روشن بودن لپ تاپ (شماره 1)، پس از آنها پورت هدفون، هدست یا میکروفن (شماره 2)، یک پورت USB 2.0 (شماره 3) و ورودی کارت حافظه میکرو اس دی (شماره 4)، قرار دارند.

پورتهای سمت راست Asus ZenBook UM433DA
پورتهای سمت راست ZenBook UM433DA

در سمت چپ، ورودی شارژر لپ تاپ (شماره 1)، پورت HDMI برای اتصال لپ تاپ به مانیتور دوم، تلویزیون یا پروژکتور (شماره 2)، یک پورت USB 3.1 (شماره 3) و یک پورت USB Type-C (شماره 4)  قرار دارند.

این لپ تاپ فاقد ورودی کابل شبکه است و اگر نیاز به کابل شبکه داشته باشید باید تبدیل مناسب برای شبکه به USB تهیه کنید. خوشبختانه پورت USB نوع C که امروزه بسیار معمول شده است، در این لپ تاپ وجود دارد.

پورتهای سمت چپ ZenBook UM433DA
پورتهای سمت چپ ZenBook UM433DA

صفحه نمایش

14 اینچ فول اچ دی

لپ تاپ UM433DA دارای صفحه نمایش بسیار خوب، با پوشش مات و وضوح فول اچ دی (1920 در 1080 پیکسل) است. پوشش مات این صفحه نمایش باعث می‌شود که در کاربردهایی مانند خواندن متن، چشم کمتر خسته شود.

حاشیه‌های صفحه نمایش بسیار باریک هستند و به همین دلیل بخش بزرگی از جلوی لپ تاپ را، صفحه نمایش پر کرده است. این طراحی زیبایی بیشتری نسبت به حاشیه عریض لپ تاپ‌های ارزان قیمت و قدیمی دارد. همچنین حاشیه باریک باعث می‌شود اندازه لپ تاپ کوچکتر و سبکتر شود. 

حاشیه‌های باریک صفحه نمایش ZenBook UM433DA

اندازه صفحه نمایش هم 14.0 اینچ (35.6 سانتی‌متر) است که کمی از معمول‌ترین اندازه صفحه نمایش لپ تاپ (15.6 اینچ)، کوچکتر است. البته 14.0 اینچ برای افرادی که نیاز به باز کردن همزمان چند پنجره و انجام کارهای پیچیده گرافیکی و طراحی نداشته باشند، تقریبا کافی است ولی به هر حال 14.0 اینچ نسبتا کوچک حساب می‌شود.

برای اینکه دید خوبی از این اندازه‌ها داشته باشید، دو مقوا را با ابعاد تصویر پایین برش بدهید و جلوی خود بگیرید.

مقایسه صفحه نمایش لپ تاپ 14.0 اینچی و 15.6 اینچی

صفحه نمایش این لپ تاپ از نوع IPS نیست ولی نزدیک به IPS است (در حقیقت IPS Level است). پنل‌های IPS کیفیت تصویر بالا و زاویه دید بسیار خوبی دارند ولی قیمت بالایی هم دارند و به همین دلیل در لپ تاپ‌های گران قیمت به کار می‌روند.

صفحه نمایش لپ تاپ ZenBook UM433DA زاویه دید نسبتا خوبی دارد و از اطراف به خوبی دیده می‌شود.

دید صفحه نمایش لپ تاپ ZenBook UM433DA از زوایای مختلف

کیبورد و تاچ پد

کیبورد ZenBook UM433DA بسیار زیبا و نرم است و هنگام تایپ کردن، کیفیت ساخت آن به خوبی حس می‌شود. دکمه‌ها دارای نور پس زمینه هستند که در لپ تاپ‌های گران قیمت مرسوم است. این کیورد دو ایراد کوچک دارد که اولین ایراد، ارتفاع کم دکمه‌های جهت (بالا، پایین، چپ و راست) است و دومین ایراد، سخت دیده شدن نوشته دکمه در برخی زوایای خاص است. این ایراد به خاطر نور سفید پس زمینه و رنگ دکمه‌ها اتفاق می‌افتد، البته در اکثر موارد دکمه‌ها به خوبی دیده می‌شوند.

تاچ پد این لپ تاپ کیفیت بسیار بالایی دارد و نرم و روان است. همچنین تاچ پد کاربرد دوگانه دارد و می‌توان آن را تبدیل به یک ماشین حساب کرد که برای تایپ اعداد بسیار کاربردی است. با این تاچ پد اکثر دستورات ویندوز، مانند نیشگون گرفتن برای زوم، ضربه 3 انگشتی، ضربه 4 انگشتی و کشیدن و رها کردن (Drag and Drop) را به راحتی می‌توان اجرا کرد.

پردازنده مرکزی (CPU)

AMD Ryzen 5 مدل 3500U با 4 هسته، فرکانس کاری 2.1 تا 3.7 گیگاهرتز و دارای 4 مگابایت حافظه کش L3

پردازنده AMD Ryzen 5 مدل 3500U کمی قدیمی است، در سه ماهه اول سال 2019 معرفی شده‌ و کارایی متوسطی دارد. برای مقایسه می‌توان این پردازنده را با پردازنده Intel Core i5 1035G مقایسه کرد که در لپ تاپ‌های تقریبا هم قیمت این لپ تاپ (مانند VivoBook R427JP-Z – B) به کار می‌رود. پردازنده Intel Core i5 1035G حدود 23% از این پردازنده‌ قویتر است و به همین دلیل ZenBook UM433DA – Z در بخش توان پردازشی، امتیاز متوسطی می‌گیرد.

البته این پردازنده Ryzen 5، عملا برای اکثر کاربردهای عادی مانند کارهای دانشجویی و اداری (مانند نرم افزارهای ورد و اکسل)، نرم افزارهای گرافیکی در حد سبک (مانند فوتوشاپ و ایلاستریتور)، محاسبات سبک با نرم افزارهای عددی (مانند مطلب، انسیس، آباکوس و کامسول)، طراحی ساده با نرم افزارهای گرافیکی مهندسی (مانند سالیدورکس و کتیا)، کافی است.

حافظه اصلی (RAM)

8 گیگابایت رم از نوع DDR4

لپ تاپ ZenBook UM433DA – Z دارای 8 گیگابایت رم است که تقریبا اکثر کاربردها را پوشش می‌دهد، ولی اگر از لپ تاپ کار بکشید قطعا به سرعت پر خواهد شد. همچنین چون بخشی از رم لپ تاپ توسط پردازنده گرافیکی اشغال می‌شود، رم در دسترس ویندوز کمتر از 8 گیگابایت است. در نظر داشته باشید که رم این لپ تاپ قابل ارتقا نیست و این یک ایراد بزرگ برای لپ تاپ ZenBook UM433DA – Z حساب می‌شود.

پردازنده گرافیکی (GPU)

Radeon Vega 8

این لپ تاپ پردازنده گرافیکی مستقل ندارد و از پردازنده گرافیکی روی CPU برای کارهای گرافیکی استفاده می‌کند. همچنین حافظه مستقل گرافیکی هم ندارد و از حافظه اصلی لپ تاپ استفاده می‌کند، که این موارد باعث کاهش توان گرافیکی دستگاه می‌شود. 

پردازنده گرافیکی Radeon Vega 8 نسبتا ضعیف است و به همین دلیل، این لپ تاپ در بخش توان گرافیکی، کمی دچار ضعف است. البته توان گرافیکی برای بازی‌های سبک و برخی کارهای گرافیکی ساده، کافی است.

باتری

سه سلولی با شارژدهی تا حدود 9 ساعت

یکی از نقاط مثبت این لپ تاپ، شارژدهی بسیار خوب باتری آن است. در کاربرد عادی و سبک، باتری این لپ تاپ حداکثر 9 ساعت دوام دارد که از میانگین لپ تاپ‌های هم رده خود بالاتر است. البته این 9 ساعت در حال کارکرد سبک است و اگر از لپ تاپ کار بکشید (مثلا بازی کنید)، میزان شارژدهی شاید به 5 ساعت هم نرسد. همچنین باید در نظر داشته باشید که میزان شارژدهی باتری به مرور و با خالی و پر شدن آن کاهش می‌یابد. پس بهتر است برای افزایش عمر باتری، سعی کنید همیشه شارژر به لپ تاپ متصل باشد تا باتری خالی نشود. همچنین با استفاده از نرم افزار MyAsus میزان شارژ لپ تاپ را در مقدار 60% نگه دارید، تا عمر باتری افزایش پیدا کند.

همچنین پس از خرید لپ تاپ، 3 ساعت در حالت خاموش آن را به شارژر متصل کنید تا باتری کامل شارژ شود و سپس لپ تاپ را روشن کنید.

حافظه داخلی

512 گیگابایت حافظه SSD از نوع M.2

حافظه SSD نوع M.2 سرعت بسیار بالایی دارد و به همین دلیل بالا آمدن ویندوز و باز کردن نرم افزارها در این لپ تاپ، با سرعت عالی انجام می‌شود.

مشکل اصلی این لپ تاپ اینجاست که هارد دیسک معمولی ندارد و همچنین نمی‌توان به آن، هارد دیسک اضافه کرد. 512 گیگابایت هم برای اکثر افراد کافی نیست و به سرعت پر می‌شود. در نتیجه باید یک هارد دیسک اکسترنال هم داشته باشید و فایل‌ها را بین حافظه لپ تاپ و هارد اکسترنال جابجا کنید.

وزن

1.15 کیلوگرم

وزن این لپ تاپ بسیار سبک و حدود 1.15 کیلوگرم است. بنابراین برای افرادی که دائما لپ تاپ را جابجا می‌کنند (مانند دانشجویان و مدیران) بسیار مناسب است. البته حتی وزن کم هم در طولانی مدت آزاردهنده می‌شود، پس بهتر است یک کیف یا کوله خوب و با بندهای پهن تهیه کنید تا تحمل وزن لپ تاپ، راحت‌تر شود. 

نکته آخر؛ برند ایسوس

ایسوس یکی از بزرگترین و قویترین تولیدکنندگان قطعات کامپیوتر در جهان است و اعتبار بسیار بالایی در این بخش دارد. در زمینه لپ تاپ هم با وجود اینکه ایسوس یک تازه وارد به حساب می‌آید، توانسته بازار خوبی بدست آورد و پس از HP، لنوو و Dell، در جایگاه چهارم پرفروش‌ترین برند لپ تاپ جهان، قرار دارد.

لپ تاپ‌های ایسوس ظاهر زیبا و تنوع بسیار بالایی دارند و به همین دلیل در تمام محدوده‌های قیمتی لپ تاپ خوبی از برند ایسوس پیدا می‌شود. در بخش پرقدرت‌ها هم ایسوس پیشگام است و در حال حاضر قوی‌ترین لپ تاپ گیمینگ جهان و قوی‌ترین لپ تاپ مهندسی جهان، هر دو از برند ایسوس هستند.

یک ضعف بزرگ لپ تاپ‌های ایسوس میزان خرابی به نسبت بالای آنهاست که البته به لطف گارانتی خوب، این ایراد تا حدودی پوشش داده می‌شود. لپ تاپ‌های ایسوس در ایران بهترین پشتیبانی را دارند و به همین دلیل خیال خریداران تا حدود زیادی از بابت گارانتی و تامین قطعات، راحت است.

نتیجه گیری

لپ تاپ ایسوس ZenBook UM433DA – Z یک لپ تاپ بسیار زیبا، ظریف، سبک و باریک، با بدنه فلزی و کیبورد نرم و روان است. این لپ تاپ برای افرادی که نیاز به کارهای متوسط مانند وبگردی، برنامه‌نویسی، کارهای دانشجویی و نرم افزارهای گرافیکی سبک دارند، تقریبا کافی است.

همچنین وزن سبک، ابعاد کوچک و شارژدهی بالای باتری، این لپ تاپ را برای افرادی که دائما در حال حرکت هستند، بسیار مناسب می‌کند.

سوالات متداول

آیا لپ تاپ UM433DA - Z امکان ارتقای حافظه رم دارد؟

خیر. متاسفانه رم قابل ارتقا نیست.

آیا لپ تاپ UM433DA - Z امکان ارتقای حافظه SSD دارد؟

خیر. فقط یک پورت M.2 بر روی لپ تاپ وجود دارد که توسط حافظه 512 گیگابایتی پر شده است.

آیا لپ تاپ UM433DA - Z امکان نصب هارد دیسک دارد؟

خیر. نبود امکان نصب هارد دیسک یکی از ضعف‌‌های مهم لپ  تاپ UM433DA است.

آیا لپ تاپ UM433DA - Z برای دانشجویان مناسب است؟

بله. این لپ تاپ برای بسیاری از دانشجویان مناسب است، چون سبک وزن و کوچک است و اکثر نیازهای پردازشی ساده دانشجویان را پوشش می‌دهد.

آیا لپ تاپ UM433DA - Z برای همه دکمه‌ها نور پس زمینه دارد؟

بله.

آیا امکان ارتقای گرافیک لپ تاپ UM433DA - Z وجود دارد؟

خیر. ارتقای گرافیک لپ تاپ بسیار مشکل و در اکثر موارد غیر ممکن است.

گالری تصاویر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *