بررسی تخصصی و قیمت لپ تاپ ایسوس VivoBook X543MA
لپ تاپ ایسوس VivoBook X543MA یک لپ تاپ ارزان قیمت و با کارایی پایین است که برای کارهای ساده و سبک مانند بورس، کارهای دانش آموزی، وبگردی و کار با مجموعه نرم افزارهای آفیس (ورد، اکسل و…) مناسب است. البته نباید انتظار بالایی از آن داشته باشید.
مزایا
- قیمت مناسب
- کیبورد خوب و نرم
معایب
- کارایی پایین
- بدنه نسبتا ضعیف
بررسی تخصصی لپ تاپ لنوو VivoBook X543MA
طراحی
لپ تاپ VivoBook X543MA ظاهر کاملا ساده و معمولی دارد و طرح آن کمی قدیمی به نظر میرسد. بدنه این لپ تاپ به صورت کامل از پلاستیک ساخته شده و استحکام خیلی بالایی ندارد. روی سطح بدنه طرح پولیش ریزی وجود دارد که کمی ظاهر لپ تاپ را بهتر میکند.
پشت لپ تاپ هم کاملا ساده است به همراه نوشته ASUS در وسط.
همچنین حاشیههای صفحه نمایش نسبتا عریض هستند که در طراحی لپ تاپهای قدیمی مرسوم بود و در طراحیهای مدرن بسیار باریک شده است.
پورتها
خوشبختانه لپ تاپ VivoBook X543MA بر خلاف بسیاری از لپ تاپهای مدرن، دی وی دی رایتر دارد که نصب ویندوز را بسیار سادهتر میکند. علاوه بر آن، نبود رایتر آزار دهنده است و تقریبا همه بالاخره به دی وی دی رایتر احتیاج پیدا میکنند.
در سمت چپ لپ تاپ، پورت هدفون، دو پورت USB از نوع 2 و یک پورت USB نوع 3.2، یک پورت HDMI (برای اتصال لپ تاپ به مانیتور دوم، تلویزیون یا پروژکتور)، مموری ریدر میکرو SD و پورت شارژر لپ تاپ، قرار دارند.
از نظر پورتها، جای خالی پورت USB نوع C که در حال حاضر بسیار مرسوم شده است، به چشم میخورد. البته باید در نظر داشت این لپ تاپ طراحی و به صورت کلی سیستم نسبتا قدیمی دارد.
صفحه نمایش
لپ تاپ VivoBook X543MA در مدلهای زیر:
- VivoBook X543MA – A
- VivoBook X543MA – DM905
- VivoBook X543MA – DM1064
- VivoBook X543MA-DM1098
- VivoBook X543MA-DM1067
دارای صفحه نمایش مات با وضوح فول اچ دی (1920 در 1080 پیکسل) است. صفحه نمایش فول اچ دی در محدوده قیمت زیر 10 میلیون یک امتیاز بزرگ حساب میشود و به همین دلیل این لپ تاپ ها از اکثر لپ تاپهای هم قیمت خود، برتر هستند. پوشش مات این صفحه نمایش باعث میشود که در کاربردهایی مانند خواندن متن، چشم کمتر خسته شود.
در مدلهای زیر:
- X543MA – PL
- X543MA-GQ1012
- X543MA – Q
هم صفحه نمایش اچ دی (1366 در 768 پیکسل) با پوشش مات به کار رفته که در این حدود قیمت معمول است.
همچنین صفحه نمایش این لپ تاپ زاویه دید پایینی دارد و از بالا و پایین و کنارهها خوب دیده نمیشود و فقط 50% رنگهای استاندارد sRGB را نمایش میدهد. البته این ایرادها تقریبا در تمام لپ تاپهای ارزان قیمت وجود دارند.
اندازه صفحه نمایش هم 15.6 اینچ (39.6 سانتیمتر) است که معمولترین و بهترین اندازه صفحه نمایش لپ تاپ است. برای اینکه دید خوبی از این اندازه داشته باشید یک مقوا را با ابعاد تصویر پایین برش بدهید و جلوی خود بگیرید.
کیبورد و تاچ پد
کیبورد VivoBook X543MA کیفیت قابل قبولی دارد و برای اکثر افراد به اندازه کافی نرم است. البته نباید در این محدوده قیمت انتظار نور پس زمینه برای دکمهها یا مواد با کیفیت بالا داشته باشیم.
تاچ پد هم کیفیت خوبی دارد و اکثر دستورات ویندوز را به راحتی میتوان با آن اجرا کرد. در کنارههای تاچ پد یک نوار نقرهای رنگ هم وجود دارد که باعث زیباتر دیده شدن لپ تاپ میشود.
پردازنده مرکزی (CPU)
Intel Celeron با دو هسته پردازشی
یکی از بزرگترین ضعفهای VivoBook X543MA، پردازنده آن است. دو مدل پردازنده سلرون N4000 و N4020 در این لپ تاپ به کار رفته است که از ضعیفترین پردازندههای بازار هستند و فرق چندانی هم با هم ندارند (کارایی 4020 فقط 9% بالاتر است). پردازندههای مدلهای مختلف:
- در مدل VivoBook X543MA – A: پردازنده Celeron N4000
- در مدل VivoBook X543MA – DM905: پردازنده Celeron N4000
- در مدل VivoBook X543MA – DM1064: پردازنده Celeron N4020
- در مدل VivoBook VivoBook X543MA – PL: پردازنده Celeron N4000
- در مدل VivoBook VivoBook X543MA – Q: پردازنده Celeron N4000
- در مدل VivoBook X543MA-GQ1012: پردازنده Celeron N4000
- در مدل VivoBook X543MA-DM1098: پردازنده Celeron N4020
- در مدل VivoBook X543MA-DM1067: پردازنده Celeron N4020
این پردازندههای ضعیف کل کارایی لپ تاپ را پایین میآورند و علاوه بر آن، حداکثر از 8 گیگابایت رم پشتیبانی میکنند و به همین دلیل، میزان ارتقای رم را محدود میکنند. به دلیل ضعف در بخشهای پردازنده و رم، برای پردازش صفحات بزرگ و پر از تبلیغ اینترنتی، باید کمی صبر کنید. بهتر است تعداد زیادی تب مرورگر را همزمان باز نکنید و ویدئوهای آنلاین را با کیفیت متوسط ببینید.
حافظه اصلی (RAM)
4 گیگابایت از نوع DDR4
ضعف مهم دیگر VivoBook X543MA، میزان رم آن است. 4 گیگابایت برای کارهای ساده و معمولی مانند وبگردی (با یک مرورگر) کافی است. ولی باید در نظر داشت که چون این لپ تاپ حافظه مستقل گرافیکی ندارد، بخشی از حافظه اصلی توسط پردازنده گرافیکی اشغال میشود و به همین دلیل میزان حافظه در دسترس ویندوز 4 گیگابایت نیست.
رم پایین باعث میشود کارکرد کلی لپ تاپ تضعیف شود، اگر نیاز به باز کردن همزمان دو مرورگر (مثلا کروم و فایرفاکس)، یا صفحه ورد و پی دی اف در کنار کروم دارید، بهتر است به فکر ارتقای این 4 گیگابایت رم باشید. البته همانطور که گفته شد به خاطر محدودیت پردازنده مرکزی، فقط رم را میتوانید به 8 گیگابایت ارتقا دهید که باز هم کاملا کافی نیست ولی تا حد زیادی نیاز کاربردهای عادی را پوشش میدهد.
یک حافظه رم 4 گیگابایت بر روی مادربورد لحیم شده است و به آسانی قابل تغییر نیست، ولی یک شیار حافظه خالی هم وجود دارد که میتوانید یک رم 4 هم در این شیار خالی قرار دهید و در مجموع 8 گیگابایت رم داشته باشید.
ارتقای رم را حتما به شرکت گارانتی کننده بسپارید، چون اگر خودتان دستگاه را باز کنید گارانتی از بین میرود. با شرکت گارانتی کننده تماس بگیرید و از آنها بپرسید که ارتقا را به چه صورتی انجام میدهند. خودتان باید رم بخرید و ببرید یا آنها هم رم را موجود دارند. اگر موجود داشته باشند که بهتر هم هست، چون بعد از ارتقا تست میکنند و اگر ایرادی باشد رفع میکنند.
پردازنده گرافیکی (GPU)
Intel HD Graphics 600
لپ تاپ VivoBook X543MA، کارت گرافیک مستقل ندارد و از پردازنده گرافیکی CPU، استفاده میکند و حافظه مورد نیاز را هم از حافظه اصلی میگیرد. پردازنده گرافیکی Intel HD 600 برای کارهای ساده و معمولی و همینطور برخی بازیهای سبک کافی است ولی نباید انتظار کارهای گرافیکی سنگین را از آن داشته باشید.
باطری
سه سلولی با شارژدهی تا حدود 6 ساعت
در کاربرد عادی و سبک باطری این لپ تاپ حدود 6 ساعت دوام دارد که از میانگین لپ تاپهای هم رده خود بهتر است. البته این 6 ساعت در حال کارکرد سبک است و اگر از لپ تاپ کار بکشید (مثلا بازی کنید)، میزان شارژدهی شاید به 3 ساعت هم نرسد. همچنین باید در نظر داشته باشید که میزان شارژدهی باطری به مرور و با خالی و پر شدن آن کاهش مییابد. پس بهتر است برای افزایش عمر باطری سعی کنید همیشه شارژر به لپ تاپ متصل باشد تا باطری خالی نشود.
حافظه داخلی
یک ترابایت هارد دیسک با سرعت 5400 دور در دقیقه
این نوع هارد دیسک و این مقدار حافظه برای لپ تاپهای ارزان قیمت کاملا معمول است و به همین دلیل بالا آمدن ویندوز و یا باز کردن نرم افزاهای سنگین با این مشخصات کمی طول خواهد کشید. البته میتوان دی وی دی رایتر را خارج کرده و با تبدیل مناسب، یک حافظه حالت جامد SSD به لپ تاپ اضافه کرد که باعث میشود ویندوز بسیار سریعتر بالا بیاید. ولی این کار مستلزم هزینه اضافی است که اصولا برای یک لپ تاپ ارزان قیمت، چندان منطقی نیست.
وزن
1.9 کیلوگرم
وزن این لپ تاپ حدود 1.9 کیلوگرم است که کمی از سایر لپ تاپهای هم رده خود پایینتر است، ولی نه در حدی که جابجایی آن راحت شود. به همین دلیل اگر قرار است دائم لپ تاپ را جابجا کنید (مثلا برای کارهای دانشجویی)، بهتر است یک کیف یا کوله خوب و با بندهای پهن تهیه کنید تا تحمل وزن لپ تاپ، به خصوص در طولانی مدت و مسافرت، راحتتر شود.
نکته آخر؛ برند ایسوس
ایسوس یکی از بزرگترین و قویترین تولیدکنندگان قطعات کامپیوتر در جهان است و اعتبار بسیار بالایی در این بخش دارد. در زمینه لپ تاپ هم با وجود اینکه ایسوس یک تازه وارد به حساب میآید، توانسته بازار خوبی بدست آورد و پس از HP، لنوو و Dell، در جایگاه چهارم پرفروشترین برند لپ تاپ جهان، قرار دارد.
لپ تاپهای ایسوس ظاهر زیبا و تنوع بسیار بالایی دارند و به همین دلیل در تمام محدودههای قیمتی لپ تاپ خوبی از برند ایسوس پیدا میشود. در بخش پرقدرتها هم ایسوس پیشگام است و در حال حاضر قویترین لپ تاپ گیمینگ جهان و قویترین لپ تاپ مهندسی جهان، هر دو از برند ایسوس هستند.
نتیجه گیری
لپ تاپ ایسوس VivoBook X543MA یک لپ تاپ ارزان قیمت با قدرت پردازشی پایین، صفحه نمایش بزرگ 15.6 اینچ، کیبورد نرم و خوش دست و بدنه زیبا و البته کمی ضعیف است.
این لپ تاپ برای افرادی که نیاز به کارهای سادهای مانند وبگردی، کار با نرم افزارهای اداری مانند آفیس، نرم افزارهای حسابداری، بورس و معاملات آنلاین، مطالعات دانشجویی و دانش آموزی ساده دارند نسبتا کافی است، ولی بهتر است بلافاصله بعد از خرید رم آن را به 8 گیگابایت ارتقا دهید تا لپ تاپ روانتر کار کند.
به صورت کلی به یاد داشته باشید که لپ تاپ ایسوس VivoBook X543MA یکی از ارزانترین لپ تاپهای بازار است و اولویت اول ساخت آن قیمت رقابتی بوده است، نه قدرت پردازشی. تمام نرم افزارها و بازیهای سنگین هم بر روی این لپ تاپ نصب میشوند و از نظر نصب شدن مشکلی نیست. ولی با توجه به پیش نیازهای هر نرم افزار، باز کردن و بعد از آن اجرای نرم افزار میتواند بسیار طولانی و در حدی کند شود که عملا نتوان از آن استفاده کرد.
در ادامه موجودی مدلهای مختلف لپ تاپ ایسوس VivoBook X543MA را در فروشگاه دیجیکالا آوردهایم. توصیه میکنیم حتما مدلهای مجهز به صفحه نمایش فول اچ دی را انتخاب کنید (این مدلها را مشخص کردهایم).
سوالات متداول لپ تاپ ایسوس VivoBook X543MA
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA امکان ارتقای حافظه رم دارد؟
بله. پیشنهاد ما این است که رم را با توجه به مدل دقیق لپ تاپ، به 8 یا 12 گیگابایت ارتقا دهید.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA امکان نصب حافظه SSD دارد؟
به صورت مستقل خیر ولی میتوان SSD را در جایگاه هارد اصلی یا دی وی دی رایتر، نصب کرد.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA از ویندوز 7 پشتیبانی میکند؟
خیر. ویندوز 7 نصب میشود ولی سیستم کند شده و برخی درایورها نصب نمیشوند.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA از ویندوز 10 پشتیبانی میکند؟
بله. این لپ تاپ فقط از ویندوز 10 نسخه 64 بیتی پشتیبانی میکند.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA برای همه دکمهها نور پس زمینه دارد؟
خیر. این لپ تاپ کلا نور پس زمینه کیبورد ندارد.
آیا امکان ارتقای گرافیک لپ تاپ VivoBook X543MA وجود دارد؟
خیر. ارتقای گرافیک لپ تاپ بسیار مشکل و در اکثر موارد غیر ممکن است.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA برای کارهای بورس و معاملات آنلاین مناسب است؟
بله.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA دی وی دی رایتر دارد؟
بله. دی وی دی رایتر دارد و در نتیجه سی دی و دی وی دی را پشتیبانی میکند.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA برای کارهای حسابداری مناسب است؟
در اکثر موارد بله.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA حسگر اثر انگشت دارد؟
خیر.
لپ تاپ VivoBook X543MA چند هستهای است؟
دو هستهای. البته تعداد هسته CPU معیار خوبی برای مقایسه قدرت پردازشی لپ تاپ نیست.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA سیمکارت میخورد؟
خیر. اکثریت لپ تاپها سیم کارت نمیخورند.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA برای دانش آموزان مناسب است؟
بله. برای کارهای درسی دانش آموزی (مانند تحقیق اینترنتی و تایپ) مناسب است. ولی برای تفریحاتی مانند بازیهای سنگین، مناسب نیست.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA برای دیدن فیلم مناسب است؟
مدلهای مختلف این لپ تاپ دو نوع صفحه نمایش دارند، مدلهایی مانند DM 1067 که صفحه نمایش Full-HD دارند برای دیدن فیلم مناسب هستند. ولی مدلهایی مانند GQ1013 که صفحه نمایش HD دارند خیر.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA به تلوزیون متصل میشود؟
بله. این لپ تاپ خروجی HDMI دارد و با خرید کابل HDMI میتوانید آن را به تلوزیون یا پروژکتور متصل کنید.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA برای کارهای مهندسی مناسب است؟
به صورت کلی خیر. البته نرم افزارهای مهندسی مانند مطلب، سالیدورکس و آباکوس روی این لپ تاپ نصب میشوند ولی نمیتوان با آنها کار جدی انجام داد.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA برای بازی مناسب است؟
خیر. چون این لپ تاپ کارت گرافیک مستقل ندارد، برای گیم مناسب نیست. البته بازیهای سبک یا قدیمی را اجرا میکند، ولی نه در حدی که روی توان گرافیکی آن بتوان حساب کرد. همچنین CPU این لپ تاپ هم قدرت بالایی ندارد، بنابراین علاوه بر گرافیک، این لپ تاپ در بخش پردازش بازیهای سنگین هم دچار مشکل میشود.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA برای کارهای گرافیکی مانند فوتوشاپ مناسب است؟
خیر. چون این لپ تاپ CPU و پردازنده گرافیکی ضعیفی دارد برای کارهای گرافیکی مناسب نیست. البته کارهای ساده گرافیکی مانند ادیت عکس با سایز معمولی را میتوان با آن انجام داد، ولی برای کارهای حرفهای مناسب نیست.
آیا لپ تاپ VivoBook X543MA برای دانشجویان مناسب است؟
برای کارهای عادی دانشجویی مانند مطالعه کتاب و مقاله دیجیتال، کارهای عادی با ورد، اکسل، پاورپوینت و پژوهش اینترنتی کافی است. ولی برای کارهای مطالعاتی و تحلیلی با نرم افزارهای علمی و طراحی مهندسی خیر.
گالری تصاویر لپ تاپ ایسوس VivoBook X543MA
قیمت لپ تاپ ایسوس VivoBook X543MA
توصیه ما این است که حتما از مدلهای دارای صفحه نمایش فول اچر دی انتخاب کنید
قیمت و موجودی مدل VivoBook X543MA-DM1098 (صفحه نمایش فول اچ دی)
قیمت و موجودی مدل VivoBook X543MA-DM1067 (صفحه نمایش فول اچ دی)
قیمت و موجودی مدل VivoBook X543MA - A (صفحه نمایش فول اچ دی)
قیمت و موجودی مدل VivoBook X543MA - DM905 (صفحه نمایش فول اچ دی)
قیمت و موجودی مدل VivoBook X543MA - DM1064 (صفحه نمایش فول اچ دی)
قیمت و موجودی مدل VivoBook X543MA - PL
قیمت و موجودی مدل VivoBook X543MA - Q
قیمت و موجودی مدل X543MA-GQ1012
پیشنهاد مطالعه: بهترین لپ تاپ بر اساس قیمت
منابع: Asus, Laptopmedia
سی پی یو رم اش رو میتوان ارتقا داد مثلا سی پی یو core i 7 و رم 16
سی پی یو قابل ارتقا نیست ولی رم تا 12 گیگابایت قابل ارتقاس.
سلام با عرض ادب احترام خسته نباشید تا جایی که من لطلاع دارم نمیشه پردازنده سی پی یو لپتاپ ارتقاع داد باید لپتاپ گرفت با پردازنده
intel corei5
intel corei7
intel corei9
گرفت لپتاپ ایسوس مدل x543 ma نسبت به خودش خوب هست
سلام. امکانش وجود داره ولی کار سخت و پر هزینه ایه. میزان ارتقا هم بسیار محدوده و عملا مقدار مهمی نیست (به دلیل مسئله پشیتبانی مادربورد، میزان قدرت مدراهای توان، قدرت بخش خنک کنندگی و…). در حدی همه این کارها پیچیده اس که ارزشش رو نداره. و اینکه منظور از ارتقا تغییر i5 به i7 نیست، بلکه تغییر خیلی خیلی کوچیک تر از اینها خواهد بود
سلام شما چه نوع اس اس دی رو پیشنهاد میکنید وسترن امروز ریحتم روش
ولی بایوس اونو نشناخت چجوری بگم شانسی بود بعضی وفت ها میشناخت بعضی وقت ها نیمی شناخت چی بریزم!!
سلام. پیشنهاد من همیشه SSD های سامسونگ هستش که معمولا کیفیت بسیار خوب و قیمت نسبتا بالایی دارند. البته وسترن هم مارک خیلی خوبیه و پیشنهاد میکنم قبل از اینکه به فرک یک SSD جدید باشید کامل لپ تاپ و SSD رو بررسی کنید و ایراد واعی رو پیدا کنید. نباید همچین مشکلی پیش بیاد.
سلام ببخشید من یکی از این مدل لپ تاپ مدل x543-A دارم بردم دادم رم ارتقا بدن باز کردن گفتن جای نداره که رم بهش نصب کنیم یعنی رم 4 خودش با لحیم به مادربرد وصل شده و جای دیگه برای ارتقای رم رو نتونست پیدا کنه ازتون ممنون میشم بگید کجا هست جای که گفتید میشه رم اضافه رو اونجا نصب کرد ممنون میشم
سلام. مطمئنید مدل لپ تاپ شما دقیقا X543-A هست؟
با فرض مدل A: متاسفانه برای این مدل رو نمیدونم کجاست (یا حتی امکان ارتقا هست یا نه). بعضی مدلهای X543 مثل X543-UB امکان ارتقای رم دارند و برخی مثل X543-BP امکان ارتقا ندارند. فکر میکنم بهتره دفترچه لپ تاپتون رو چک کنید.
سلام
آیا این امکان وجود دارد ک گرافیک و cpu را ارتقا دهیم؟
سلام. امکانش وجود داره ولی کار سخت و پر هزینه ایه. میزان ارتقا هم بسیار محدوده و عملا مقدار مهمی نیست (به دلیل مسئله پشیتبانی مادربورد، میزان قدرت مدراهای توان، قدرت بخش خنک کنندگی و…). در حدی همه این کارها پیچیده اس که ارزشش رو نداره.